Карьера в IT: должность Project Manager

Продакт розвиває продукт, маркетолог – виводить його на ринок. Але щоб продукт ріс і просувався, спочатку необхідно організувати процеси. Цим у команді займається проджект. Він же стежить і за тим, щоби фічі випускалися якісними, вчасно і в рамках бюджету. Для втілення в життя будь-якого серйозного проекту потрібна ціла команда людей. І для того, щоб всі роботи відбувалися узгоджено і без перебоїв, На чолі команди стає Project Manager.

Чим старіший бізнес – тим більша платня. Опишіть коротко вакансію і набір завдань, які має вирішити кандидат. Ваша мета зацікавити кандидата вакансією. Курси, які відвідував кандидат, або проект, у якому він проходив онлайн-навчання. Знання іноземної мови, частіше англійської. Необхідно при роботі із закордонними клієнтами та експертами та для збору інформації з іноземних джерел.

Проджект-менеджер: хто такий, чим займається та як ним стати

Часто для допомоги в таких переведеннях залучають також бізнес аналітиків. Менеджер проєкту— це фахівець project manager курси у сфері управління проєктами. У галузях виробництва та надання послуг також існують менеджери проєктів.

хто такий менеджер проектів

Завдяки згуртованій команді, яку вдалося побудувати, усі проблеми вирішувалися. В цей проєкт треба було вкласти трохи більше часу й сил, постійно підбадьорювати колег, бо в такому режимі, коли йдуть постійні зміни, працювати складно. Пізніше у нас були й інші проєкти з цим клієнтом, та вони були простішими. Був випадок, коли клієнт надіслав фото (скриншот свого екрану), там ієрогліфами було написано, що треба виправити. Іншого разу надійшов PDF-файл з японським текстом з правками. Тоді я копіювала текст у гугл-перекладач, з усім розбиралася.

Практические задачи

Стратегічне та аналітичне мислення – проаналізувати конкурентів, сучасні тенденції ринку, створити стратегію та застосувати унікальні бізнес-ідеї на практиці. В середньому «Менеджер проєктів» в Україні заробляє грн. Діапазон, що містить медіану, виділено на графіку.

Багатозадачність – вирішити проблеми команди, швидко переключитися з одного питання на інше, бути в курсі всіх процесів проекту. Тепер про зовнішні, або клієнтські проекти. Візьмемо роботу середньостатистичного аутсорсу компанії. До компанії звертаються клієнти, яким потрібно розробити програмний продукт, не наймаючи своїх власних розробників. Робота кур’єра нині дуже популярна.

📅 Робочий день проєктного менеджера

Так ви зможете зрозуміти, чи справді вам підходить ця посада. Основна книга проєктного менеджера — PMBOK. Це книга-довідник про управління проєктами, але вона написана досить «сухо» і складно. Тому менеджерам-початківцям зазвичай радять читати простішу літературу.

хто такий менеджер проектів

Він не просто керує проектом до завершення. Від того, як менеджер IT-проекту справляється з обов’язками залежить швидкість і якість релізів, фідбек користувачів, спілкування з продактом і загальна атмосфера в команді. Коли Джесса потрапила до компанії на посаду junior project manager, вона не мала ні команди, ні конкретних вимог до проекту. Єдине, що вона знала, потрібно розробити платформу для рітейлу елітних брендів. Отримавши посаду Project Manager, пам’ятайте – це не вершина вашої кар’єри.

Зарплата менеджера it-проектов на июль 2023

Проєктними менеджерами не народжуються, ними стають. Часто у цю професію йдуть колішні розраби чи тестувальники, у яких є технічний бекграунд (2-3 роки) та хороші комунікаційні навички. Робота у проєктному менеджменті для них — це новий кар’єрний виток, можливість для самореалізації та розвитку. Project Manager — це одночасно стратег і тактик, що бачить загальне та окреме, а також прекрасний психолог, який може знайти підхід до кожного. Ви отримали роботу, але попереду випробувальний термін.

  • Інформація накладається на досвід і формується структура.
  • Та все ж без базових знань в ІТ проєктному менеджеру не обійтися.
  • COO не управляє проектами, а відповідає за бізнес-план компанії.
  • Проводяться корпоративні вечірки, круглі столи, дискусії-обміни ідеями, кращі співробітники нагороджуються преміями.
  • Після сеньйора можна зрости до позиції Head of PMO , тобто стати менеджером менеджерів.
  • Уміння працювати з JIRA, будувати красиві діаграми Ганта, чартери я поставив би в кінець списку.

Окрім того, є багато популярних та цікаво написаних книг для розвитку м’яких навичок проєктних менеджерів. Це людина, яка має відповіді на абсолютно всі питання. Отже, без проджекта справи не буде (особливо якщо проєкт великий або їх кілька). У сфері бізнесу роботу над проектом можна сміливо вважати проявом мистецтва. Вона вимагає не тільки умінь співробітника, але і витрат часу і сил.

Хто такий проджект-менеджер

Після чергового релізу користувачі попросили додати можливість зберігати товари, що сподобалися, в вішліст. Щоб зробити це раніше за конкурентів, Джессе довелося скоротити терміни проекту і випустити фічу на два тижні раніше. Щоб не торкнутися якості та не перевищити бюджет, вони з продактом вирішили скоротити скоуп релізу. У постачання увійшов тільки вішліст. Випуск інших фіч було вирішено відкласти до наступного релізу. Менеджер проектів повинен діяти таким чином, щоб дотримання інтересів замовника збігалося з інтересами своєї компанії, і приносило їй вигоду і прибуток.

Отримати безкоштовну консультацію від фахівця з вашого проекту

Посібник PMBOK є основним навчальним ресурсом, але ви можете вільно використовувати будь-які інші матеріали, присвячені екзамену PMP®. Персональний менеджер – співробітник компанії, якого закріплюють за ключовим клієнтом для супроводу. Основне завдання персонального менеджера – забезпечення для клієнта максимально дружнього ставлення з боку компанії. Робота персонального менеджера підвищує рівень довіри клієнта і комфортність обслуговування.